Intocht Sinterklaas groot succes

KOLLUMERZWAAG – Onder grote belangstelling waren de kinderen met hun ouders zaterdag naar de haven ‘De Opslach’ in Kollumerzwaag gekomen waar de Sint met de Pieten arriveerden en welkom werd geheten door burgemeester Bearn Bilker van gemeente Kollumerland c.a. samen met de kinderen van Kollumerzwaag.

De Sint kwam in een badjas dat was een beetje raar. Sinterklaas zijn habijt was gestolen, maar het kwam allemaal met hulp van superheld Mega Mindy en de kinderen weer goed. De boef werd in de kraag gevat bij van Seggeren met de jas van Sinterklaas bij zich. En in “De Trije Doarpen” kreeg de Sint zijn jas weer en de boef had er veel spijt van zodat Sinterklaas het hem kon vergeven.

Na de aankomst in de haven ging de Sint en zijn Pieten een rondtocht maken door Kollumerzwaag. Tijdens deze rondtocht reden ze de volgende route: Foarwei, Tsjerkestrjitte, deel Koarteloane, kruispunt van Seggeren, deel Triemsterloane, Schoolstraat, Pieter Postmastrjitte, Blankenstraat, Wethouder Beerdastraat, Foarwei met als eindbestemming de Trije Doarpen.

Vanaf ca. 14.00 uur was de zaal in de Trije Doarpen open voor alle kinderen tot en met groep 5. Waar het lekker droog en warm was want de tocht door Kollumerzwaag was nat vanwege het weer. De Sint werd verrast door de prachtige kleurplaten die de kinderen hadden gemaakt. De prijs winnaars mochte een cadeautje en ontvangst nemen van Sinterklaas. Voor de kinderen was het weer een prachtig feest en de organisatie was weer zeer tevreden.
(TEKST BRON: RTVNOF WEBSITE)