Intocht Sinterklaas groot succes

KOLLUMERZWAAG – Onder grote belangstelling waren de kinderen met hun ouders zaterdag naar de haven ‘De Opslach’ in Kollumerzwaag gekomen waar de Sint met de Pieten arriveerden en welkom werd geheten door burgemeester Bearn Bilker van gemeente Kollumerland c.a. samen met de kinderen van Kollumerzwaag.

De Sint kwam in een badjas dat was een beetje raar. Sinterklaas zijn habijt was gestolen, maar het kwam allemaal met hulp van superheld Mega Mindy en de kinderen weer goed. De boef werd in de kraag gevat bij van Seggeren met de jas van Sinterklaas bij zich. En in “De Trije Doarpen” kreeg de Sint zijn jas weer en de boef had er veel spijt van zodat Sinterklaas het hem kon vergeven.

Na de aankomst in de haven ging de Sint en zijn Pieten een rondtocht maken door Kollumerzwaag. Tijdens deze rondtocht reden ze de volgende route: Foarwei, Tsjerkestrjitte, deel Koarteloane, kruispunt van Seggeren, deel Triemsterloane, Schoolstraat, Pieter Postmastrjitte, Blankenstraat, Wethouder Beerdastraat, Foarwei met als eindbestemming de Trije Doarpen.

Vanaf ca. 14.00 uur was de zaal in de Trije Doarpen open voor alle kinderen tot en met groep 5. Waar het lekker droog en warm was want de tocht door Kollumerzwaag was nat vanwege het weer. De Sint werd verrast door de prachtige kleurplaten die de kinderen hadden gemaakt. De prijs winnaars mochte een cadeautje en ontvangst nemen van Sinterklaas. Voor de kinderen was het weer een prachtig feest en de organisatie was weer zeer tevreden.
(TEKST BRON: RTVNOF WEBSITE)

Sinterklaasintocht Kollumerzwaag 2015

Sinterklaasintocht Kollumerzwaag 2015

Wij nodigen iedereen uit om, samen met burgemeester Bilker, op zaterdag 21 november 2015 om 13:00 uur Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten te verwelkomen bij haven ‘De Opslach’ in Kollumerzwaag.
Na de aankomst in de haven gaan de Sint en zijn Pieten een rondtocht maken door Kollumerzwaag. Tijdens deze rondtocht rijden ze de volgende route: Foarwei, Tsjerkestrjitte, deel Koarteloane, kruispunt van Seggeren, deel Triemsterloane, Schoolstraat, Pieter Postmastrjitte, Blankenstraat, Wethouder Beerdastraat, Foarwei met als eindbestemming de Trije Doarpen.
Vanaf ca. 14.00 uur is de zaal in de Trije Doarpen open voor alle kinderen tot en met groep 5. Wil je de Sint verrassen? Maak dan de mooie kleurplaat die samen met de toegangskaartjes wordt uitgedeeld bij de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en op basisschool ‘de Stapstien’. Toegangskaartjes voor kinderen die buiten Kollumerzwaag naar school gaan zijn af te halen bij Sofia van Lingen, Foarwei 257, 9298 JK in Kollumerzwaag. Extra kleurplaten zijn zowel bij Sofia van Lingen en Spar van der Heide verkrijgbaar. De kleurplaten kunt u t/m dinsdag 17 november 2015 inleveren bij Spar van der Heide te Kollumerzwaag.
Een ieder is van harte uitgenodigd de Sint en zijn Pieten te verwelkomen bij haven ‘De Opslach’.
We hopen ook dit jaar weer op een prachtig feest!

In verband met de brandweervoorschriften en ruimtegebrek kunnen wij geen buggy’s en kinderwagens toelaten in de Trije Doarpen.

 

KLIK HIER voor de kleurplaat.

Brand Mulder Agro

Brand Mulder Agro

Zondagmiddag 13 september 2015 even voor half drie zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een alles verwoestende brand in een agrarische opslag bij Mulder Agro in Kollumerzwaag. Als blijk van medeleven heeft voorzitter Willem Kooistra namens de ondernemersvereniging Kollumerzwaag een energiepakket aangeboden. Het pakket bestaat uit energiedrankjes, Marsen en Snickers zodat de familie mulder de energie weer kan opbrengen om door te gaan.

 

Nieuwe website OVK!

Nieuwe website OVK!

Ovk1

Vanaf vandaag is de nieuwe website van Ondernemers Vereniging Kollumerzwaag in de lucht!

 

Stamppot

Stamppot

boerenkool_stamppot

KOLLUM – Maandagmiddag vanaf vijf uur, vond voor de tiende keer de jaarlijkse stamppotavond plaats voor ondernemers in het gemeentehuis van Kollumerland c.a. De avond stond in het teken van het ontmoeten van collega-ondernemers, het gemeentebestuur en medewerkers van de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders hechten veel waarde aan een goede relatie met de bedrijven.
De stamppotavond werd net als voorgaande jaren georganiseerd in samenwerking met de ondernemersverenigingen HIM, OVK en OSK. Gastspreker dit jaar was Chris van Vleuten, spreker op het gebied van groei, genieten en geluk. Streekomroep RTV Noordoost-Friesland ging met de camera op pad en legde het ondernemersklimaat in Kollumerland vast.

Share
9 maandenbeurs Dondersteen

9 maandenbeurs Dondersteen

Zaterdagmiddag werd voor de eerste keer een 9 maanden- en Kinderbeurs gehouden bij Kinderopvang Dondersteen in Kollumerzwaag. De verscheidenheid van de deelnemers was groot en boden hun producten, diensten, artikelen en creaties aan. Als je zwanger bent, zeker bij een 1e kin, of net je kindje hebt gekregen, komt er heel veel op je af. Op de 9 maanden- en Kinderbeurs konden aanstaande en kersverse ouders zich laten inspireren en informeren. De beurs trok zeer veel belangstelling en werd een groot succes.

Aan gezinnen met kinderen tot 12 jaar was ook gedacht met actieve kinderfeestjes, workshop cupcakes maken, leuk en leerzaam speelgoed en stoere kleding. Daarnaast konden de dames het haar laten stijlen of extension laten zetten, een heerlijke massage krijgen, nagels laten doen, of een mooie portretfoto laten maken!

Jette Bosma
Op de beurs was ook het aangrijpende verhaal van Jette Bosma uit Leeuwarden. Jette is een meisje van bijna 4 jaar en door het Alstrom syndroom meervoudig gehandicapt. Een zeer zeldzame aangeboren aandoening waarvoor geen geneesmiddel bestaat. Hierdoor is de levensverwachting van Jette niet hoger dan zo’n 14 jaar. Ouders Marije en Jan Berend Bosma willen Jette zolang mogelijk thuis houden. Hiervoor zijn vele aanpassingen in de woning nodig om het leven van Jette zo aangenaam mogelijk te maken. De bijdrage van de gemeente is hiervoor niet genoeg. U kunt haar helpen door het kopen van een symbolische steen, zodat haar ouders de noodzakelijke verbouwing kunnen bekostigen. Kijk voor meer info op haar facebook pagina: vrienden van Jette.

 

Glazen huis

Glazen huis

 

Ook Kollumerzwaag wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Daarom roepen wij iedereen op, wil je in actie komen voor deze zaak, ben je al bezig om je in te zetten voor het glazen huis, heb je hulp nodig, heb je ideeën of anderszins neem contact met ons op!

 

Dan kunnen we onze krachten en talenten bundelen, afstemmen of sparren om tijdens de actie week van Serious Request geweldige activiteiten op touw zetten!

Heeft u iets te veilen; een product, dienst, activiteit voor dit goede doel laat het ons weten!

Bijvoorbeeld, tafel; bioscoopbon; haarknip-beurt; zakje strooizout; etentje; fles wijn etc. etc.

Dan gaan deze producten of diensten geveild worden tijdens de Serious Request week event in het Glêzen Hûs 2.0 te Kollumersweach!!

 

Mail, bel of app naar onderstaande gegevens. We horen het graag!